Frunatmaken's Blog

joorå så att men – näe berätta

Vårvinter

Denna ljuva årstid. Här i Jämtland är snön gnistrande vit. Solen står som spön i backen och livet känns märkligt lätt trots bekymmer av allehanda slag. Detta trots att jag drömt mardrömmar tre gånger i natt om jobbelände.

Söndagmorgon på Flata

Maken konstaterar att det mesta han tänkt under helgen stupar på att han glömt nåt. Jag konstaterar att vi fått upp en ny och större TV till svärfar och att det kanske är gott så.

Jag har fixat mig bättre mobilt bredband och inser att jag nog är mer datatekniskt händig än vad man kan begära av en tant i min ålder. Dessutom kan jag konstatera att det där med mobil router funkade exakt som jag sa till den tveksamma kollegan att det måste funka. Ha! Är hon på jobbet på måndag ska hon få äta upp det.

Tirsdag

Veckans värsting. Ambitionen från igår har liksom kommit av sig och det är långt till helg. Läser på fb om inställda tåg och rent allmänt känns det lite sisådär. Ändå är det väl bara att gripa sig verket an antar jag.

I natt var det i alla fall min tur att leka After Eight så min kontorspuckel mår lite bättre.

Otack är världens lön

Igår kväll var jag en god hustru och gav maken massage på hans rygg och den ömma axel han har. Jag tog det huset förmådde och det var en massageolja med chokladdoft och en flaska massageliniment. Att få en chokladbit på kudden när man sover på hotell har man hört om. Detta var mer som att dela säng med en hel After Eight.

Nå, det kan vara förklaringen till att jag vaknade av att jag dreglade.

Ungdomen har åkt

Och trots att det borde städats plats för dem innan de kom blev hallen inte urröjd förrän de satt på tåget på väg hem till sig. Bättre sent än aldrig kan man tänka men vore det så felmed ett hem där bara det som behövde vara framme var framme och resten låg på sina bestämda platser.

Annars vet jag inte så mycket alls från veckan som gått. En sak vet jag, helgen gick ännu fortare.

Fysik

När jag ser ut över mitt hem tänker jag på professor emeritus Bodil Jönsson och undrar om jag minns hennes citat rätt. Jag tror hon i samband med någon miljödiskussion sa ungefär så här: Allt sprider sig och ingenting försvinner.

Så är det. Så är det i alla fall här.

Tidigt och ännu tidigare

Maken ska med ett tåg norrut. Jag kör honom till den lilla stadens resecentrum. Det resecentrum som både Gud och snöröjningen verkar ha svårt att hinna med. I vänthallen inser jag att det finns gott om pratglada som är pratglada redan innan klockan slagit sex. Jag finner det märkligt. Nattåget från Narvik är dock bara fem minuter sent. Det tror jag är rekord.

Jag är inte så rolig

Det känns som jag mest jobbar och sover.Det kanske beror på att det är det jag gör.

Första intrycket

Det har jag hört är viktigt. Idag ska jag dock på intervju på jobbet för bl.a. Jobbet jag har. Det känns som om lite mascara får räcka. De har ju sett mig dagligen i ett halvår så risken finns att allt annat skulle uppfattas som ett försök till falsk marknadsföring.

Uppdatering

På lappen från mannen som sökte snäll fjälla fattas en telefonnummerremsa.

På jobbet har vi haft teammöte. Min egen egoistiska kollega skäller för att det är för stojigt i rummet. Att andra får migrän av hennes telefonsamtal är en helt annan sak. Detta gjorde att dagen började lite lågt men det tog sig. Det jag trodde skulle gå åt pipsvängen löste sig efter lunch. Det är då man känner sig som ”firman” lilla solstråle och bjuder kollegorna på gratiskaffe ur jobbmaskinen. Sen skyndade jag hem innan det hann bli någon annan katastrof.

Ha en skön fredag!